KOCAELİ / DERİNCE - Derince Bilim ve Sanat Merkezi

Nis

Bakanlığımız, Bilim Eğitim Vakfı ve Airaks Teknoloji İşbirliğiyle Buse Bilim Koleji ev sahipliğinde 5-11 yaş arası öğrencilerin teknolojiyi ve teknik becerilerini işe koşacakları projeler üretmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen 2024 Junior Teknoloji Festivali Finali kapsamında sunulan projemizle öğrencilerimiz dereceye girerek 3. olmuştur. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ederiz.

Nis

Çocuklarımızın sosyal duygusal gelişimlerin desteklemek adına okul psikolojik danışmanımız Ecem KAÇMAZ tarafından "Sosyal Duygusal Gelişimi Destekleme Aile Eğitimi" programımızın birinci oturumu gerçekleştirildi.

Nis

Kütüphaneler haftasını Derince halk kütüphanesinde kitap okuyup etkinlikler ve kitap ayraçları yaparak kutladık.

Mrt

05.03.2024 tarihinde teknofest destek takımları Kocaeli Kongre Merkezinde  Teknodest  teknoloji fuarında buluştular. Kurumumuz Robotik atölyesi de fuardaydı.

Ock

Dünya Roman Kahramanları Günü Etkinliği Kasr-ı Hümayun Saarayı Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler okudukları kitapların karakterlerini tanıttılar. Etkinlik bitimi Kasr-ı Hümayun Sarayı müzesi gezildi. Ardından Milli Mücadele ve Atatürk Anı Evi gezilerek gezi ve etkinlik sonlandırıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bilim ve Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Ayhan ERİN' in açılış konuşması ile başlamış olup, Körfez RAM ve Derince BİLSEM' in koordinatörlüğünde ve İlçemiz 1.,2.,3. sınıf öğretmenleri,Rehber Öğretmenler ve okul idarecilerinin katılımıyla İlçemiz Derince Kız İmam Hatip Lisesinin Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Kas

ÖĞRENCİLERİMİZ PİRİ REİS'İN HARİTASINDAN ESİNLENEREK KENDİ HARİTALARINI TASARLADILAR.

Ekm

"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz."

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLU OLSUN!

Ekm

Kurumumuz bu sene birçok uluslararası proje ile çalışmalarına devam ediyor.Robotik Kodlama atölyesi eğitmenimiz Elif DİLEK'in danışmanlığında yürütülen "CODING ROBOGAMES " adlı Yunanistan(4), Türkiye(4), Arnavutluk(2), Portekiz(1), Hırvatistan(1), Slovakya(1), İtalya(1), Moldova Cumhuriyeti(1) okulun katılımı ile yürütülen uluslararası  projede Avrupadaki ortaklarımızla robotik kodlama  etkinlikleri yapacağız. Birlikte ve ortak robot yapım çalışmaları ile hedefimiz  öğrencilerimize algoritmik düşünmeyi , 21.yüzyıl becerilerini kazanadırmanın yanısıra İngilizce iletişim becerilerini geliştirmek.

Ekm

Uluslararası Projelerimizi online zoom toplantısı ile tüm velilerimize tanıttık. Velilerimizin katılımına ve ilgisine teşekkür ederiz.

Bu projelerden biri olan "This is me .What about you" adlı Yunanistan(11), İtalya(2), İspanya(2), Polonya(1), Romanya(1), Türkiye(1) okulun işbirliği ile yürütülen bu projede öğrenciler kendilerini ve yaşadıkları yerleri nasıl tanımlayacaklarını öğrenecekler, çeşitli konularla (teknoloji, vatandaşlık, sanat, İngilizce, ana dil, ...) bütünleşen değerli kavram ve becerileri öğrenecekler. Güvenli internet oyunları , kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtma etkinlikleri ile dolu bu proje öğrencilerimizin İngilizce konuşma ve anlama becerilerine de katkısı olacak.

Ekm

Kurumumuz öğrencileriyle bu seneki uluslararası proje çalışmalarına başladık.

Ekm

UYUM PROGRAMINI BAŞARI İLE TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE PROGRAM TAMAMLAMA BELGELERİ VERİLDİ. TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.